Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2007

Δήλωση του υπεύθυνου της ΚΠΕ του ΣΥΝ Β.Πριμικήρη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού σε σχέση με τις εξελίξεις στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Η ελληνική κυβέρνηση διαπράττει ένα πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα  σε βάρος της χώρας, του ελληνικού λαού και του ελληνισμού της Διασποράς ειδικότερα με το να επιμένει στο κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Οι έλληνες της Διασποράς πάντα είχαν και έχουν ειδική σχέση με την Ολυμπιακή. Είναι αυτή η εταιρεία που πάντα με ασφάλεια έκανε το όνειρο της επιστροφής στην πατρίδα πραγματικότητα.

Οι έλληνες Απόδημοι δεν θέλουν μια εταιρεία τύπου ΗΛΙΟΣ, μια εταιρεία μικρή και χαμηλού κόστους, που στην ουσία θα κάνει απαγορευτική τη σύνδεση της Ελλάδας με τα μεγάλα κέντρα  των διαφόρων χωρών του κόσμου οπού ζει και εργάζεται ο ελληνισμός της Διασποράς.

Ο ΣΥΝ καλεί όλες τις οργανωμένες εκφράσεις του απόδημου ελληνισμού και το ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) να διαμαρτυρηθούν έντονα για το κλείσιμο της Ολυμπιακής.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι στην Ελλάδα μπορεί σήμερα να σταθεί μια δημόσια αυτοτελής αεροπορική εταιρεία, φθάνει οι διάφορες κυβερνήσεις να σταματήσουν να επεμβαίνουν, με τις πελατειακές τους σχέσεις και την κακοδιαχείρισή τους στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

To Γραφείο Τύπου