Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/12/2007

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας λύνει τα προβλήματα λειτουργίας του με διώξεις εναντίον των εργαζομένων

Επίκαιρη ερώτηση του Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο χειρουργείο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυπαρισσίας την Πέμπτη 1.11.2007 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με συνέπεια την καταστροφή ιατρικού εξοπλισμού και την έκθεση σε κίνδυνοι τόσο της ζωής του ασθενή που χειρουργούνταν, αλλά και του προσωπικού που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Το γεγονός αυτό έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη για εκσυγχρονισμό τόσο των πεπαλαιωμένων υποδομών, όσο και των εγκαταστάσεων του χώρου γενικότερα του χειρουργείου. Συγκεκριμένα το τμήμα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης σε θέματα συντήρησης τοιχίων, δαπέδων, οξείδωσης και σκουριάς, εκτεθειμένων καλωδίων κ.α. Υπάρχουν τεχνολογικές ελλείψεις στον κεντρικό εξαερισμό και κλιματισμό, και αδυναμία του χώρου να διατηρείται άσηπτος. Τα χειρουργικά εργαλεία είναι πεπαλαιωμένα, η δε διατήρηση και η αποθήκευση του ιατρικού υλικού πλημμελής. Επίσης δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας καθʼ όλο το 24ωρο, τόσο για το χειρουργείο όσο και για το αναισθησιολογικό, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία αντί να λύσει τα υπαρκτά προβλήματα τιμώρησε με μετακίνηση έναν εργαζόμενο και υποχρέωσε τις Μαίες να ασκούν αλλότρια καθήκοντα, αποσκοπώντας στη φίμωση των εργαζομένων και στην αποσιώπηση των γεγονότων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε:

- Να πάψει οποιαδήποτε δίωξη, να αποκατασταθεί η υπόληψη και η τιμή των διωκόμενων εργαζομένων, οι οποίοι επεσήμαναν στη Διοίκηση τις ελλείψεις του χειρουργείου στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυπαρισσίας;

- Να λυθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με την πεπαλαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή του χειρουργείου και τη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ