Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2007

Δήλώση Παναγιώτη Λαφαζάνη: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ MIG Ή ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΤΕ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΡΟΛΟ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Marfin Investment Group (MIG), έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η MIG, η οποία με την ανοχή, τουλάχιστον, της κυβέρνησης έχει θέσει υπό την κατοχή της το 17% του ΟΤΕ, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία με τη σημερινή ανακοίνωσή της ότι κάνει «επίδειξη ισχύος» και ότι πρόθεσή της είναι ο πλήρης έλεγχος του τηλεπικοινωνιακού μας οργανισμού, αξιοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση και τα προβλήματα διαχείρισης του ΟΤΕ  από την κυβερνητικά διορισμένη Διοίκησή του.

Η κυβέρνηση με την πολιτική εκποίησης και παράδοσής της χώρας στα κερδοσκοπικά κεφάλαια και ειδικότερα με την απαράδεκτη πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ φέρει εγκληματικές πολιτικές ευθύνες για τις τραγικές εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πωλήσει και το “φιλέτο” της Infote.

Τα διλήμματα για το παρόν και το μέλλον του ΟΤΕ δεν είναι η παράδοσή του στα κεφάλαια του Ντουμπάϊ ή σε πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, είτε και στους δύο από κοινού.

Αυτό που επιτακτικά χρειάζεται η χώρα και ο ελληνικός λαός είναι ένας ανασυγκροτημένος και υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο όμιλος του ΟΤΕ, με κοινωνικό, αναπτυξιακό και εθνικό ρόλο.

Αυτή την ώρα απαιτείται ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο για να ανατραπούν κυβερνητικές πολιτικές που εκποιούν και υποθηκεύουν τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου