Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/12/2007

ΔΗΛΩΣΗ Θ.ΛΕΒΕΝΤΗ εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημοσιοποίηση όλων των ιατρικών δεδομένων δημοφιλών ασθενών

Ο Θανάσης Λεβέντης, βουλευτής περιφέρειας Αττικής, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημοσιοποίηση όλων των ιατρικών δεδομένων  δημοφιλών ασθενών,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην υγεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναδεικνύουν ένα πολύ σοβαρό θέμα που προκύπτει κάθε φορά που κάποιος επώνυμος και δημοφιλής μπαίνει σε ανάλογη περιπέτεια. Τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που προκύπτουν από την επιθυμία του ίδιου του δημοφιλούς ασθενούς ή της οικογένειάς του στις υπόλοιπες περιπτώσεις ξεκινάει ένας δημοσιογραφικός αγώνας για την πλήρη και εκτενή ενημέρωση του κοινού επί των πάντων. Διάγνωση, θεραπευτική αγωγή, παρενέργειες, εξετάσεις follow up, προβλέψεις για την εξέλιξη της νόσου και ότι άλλο σχετικό.

Παράλληλα όμως, ασθενείς σε ίδια ή και παρόμοια κατάσταση παρακολουθούν από την τηλεόραση το σοβαρό πρόβλημά τους και μοιραία ταυτίζονται ακόμα και αν έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι η δική τους περίπτωση είναι διαφορετική.

Ασθενείς σε ίδια ή παρόμοια κατάσταση χάνουν την ελπίδα με κάθε αρνητική εξέλιξη που συμβαίνει στον δημοφιλή συνοδοιπόρο τους στην ασθένεια.

Οικογένεια, οικείοι και ασθενείς καθηλωμένοι στην τηλεόραση σε θαλάμους νοσοκομείων, αίθουσες αναμονής διαγνωστικών κέντρων ή ακόμα και στα σπίτια τους μην έχοντας και πολλές άλλες επιλογές βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο το πιθανό μέλλον τους.

Με την έννοια αυτή, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θεωρούμε αναγκαία την συλλογική αυτοσυγκράτηση δημοσιογράφων και υπευθύνων των ΜΜΕ και περιορισμό στην ανακοίνωση της ασθένειας και μόνο. Προκειμένου να αποφευχθούν επιπτώσεις στο ηθικό και την ψυχολογική κατάσταση ασθενών και οικείων ή αρνητικές αντιδράσεις στην ενδεικνυόμενη θεραπεία»

To Γραφείο Τύπου