Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2005

Δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΝ. Ν.Χουντή για την παρέμβαση της Ιεραρχίας και για τον προϋπολογισμό

Μιλώντας στο Ρ/Σ Net 105,8 (Τσούτσια-Σαράντη), ο Νίκος Χουντής γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ , μεταξύ άλλων, τόνισε :

Για την παρέμβαση της Ιεραρχίας

Ο ΣΥΝ από χρόνια προτείνει και αγωνίζεται για να προχωρήσει ο διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους. Η θέση του αυτή επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες συμπεριφορές ιεραρχών που θέλoυν να ασκούν πολιτική και να υβρίζουν πολιτικούς. Με κάθε ευκαιρία η ιεραρχία προβάλλει ένα υπερσυντηρητικό σύστημα απόψεων και αντιλήψεων που υπερβαίνει το ρόλο της.

Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις αυτές ξεκινούν και από «γήινες» διεκδικήσεις της εκκλησίας και μια απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τις ευθύνες ιεραρχών και ανθρώπων της εκκλησίας σε υποθέσεις της Δικαιοσύνης.

Για τον προϋπολογισμό

Αποκαλύπτεται ότι και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη «δημιουργική λογιστική» των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να φέρει σε λογαριασμό τα δημοσιονομικά μεγέθη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αρνηθεί προτάσεις του ΣΥΝ για αντικειμενική καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η νεώτερη εκδοχή του σχεδίου προϋπολογισμού, είναι σίγουρο ότι θα επιρρίπτει για άλλη μια φορά τα βάρη στους εργαζόμενους με συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επίπεδου. Ήδη η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της Ν.Δ. πυροδοτεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου