Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/12/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜ.ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ για την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση σχετκά με τη χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ...

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση σχετκά με τη χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πιστή στο νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό της αλλά και υπάκουη στους πιο ακραίους ευρωατλαντικούς κύκλους, επιλέγει, μέσω της τροπολογίας που ήδη κατέθεσε στη Βουλή, μίνι συνταγματικό πραξικόπημα που αφορά στην ακύρωση των δικαιοδοσιών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εμμέσως της ίδιας της ανεξάρτητης Αρχής.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη καταλογίσει στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την πολιτική της κατά των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Το κακό παρελθόν του χώρου που εκπροσωπεί τη συνοδεύει και σήμερα. Παλιότερα είχαμε προσωπικά φακελώματα του συνόλου των δραστηριοτήτων των προοδευτικών και κυρίως αριστερών πολιτών, σήμερα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την παρακολούθησή τους, διαμορφώνοντας ταυτοχρόνως νέα μεγάλη βάση προσωπικών δεδομένων.

Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό καθώς και το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών.

Τμήμα Δικαιωμάτων