Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/12/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. για υιοθέτηση κοινών αρχών προώθησης της Flexicurity

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. για υιοθέτηση κοινών αρχών προώθησης της Flexicurity (Ευελιξία και Ασφάλεια), έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η υιοθέτηση των αρχών της «Flexicurity» από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., με την πανηγυρική συναίνεση του κ. Β. Μαγγίνα, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα για την περαιτέρω διάλυση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία.

Ακόμα χειρότερα, η κατεύθυνση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Υπουργών για χαλάρωση της νομοθεσίας των απολύσεων ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στη χώρα μας.

Αυτές οι αποφάσεις της Ε.Ε., με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης, προετοιμάζουν ένα καθεστώς νέου εργασιακού μεσαίωνα και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, το οποίο πρέπει να βρει αντιμέτωπο σύσσωμο το εργατικό κίνημα της χώρας».

To Γραφείο Τύπου