Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/12/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 3,9% τον μήνα Νοέμβριο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 3,9% τον μήνα Νοέμβριο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η εκτόξευση του επίσημου τιμάριθμου στο 3,9% τον μήνα Νοέμβριο αποτελεί μέρος μόνο της καλπάζουσας ακρίβειας που σαρώνει τις αγορές και λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ πλήττει και τη συνολική αποδοτικότητα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση, πλήρως παραδομένη στα νεοφιλελεύθερα δόγματα, παρακολουθεί ως θεατής την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία στην αγορά, που εκτοξεύει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τη σκληρή λιτότητα με αυξήσεις-ψίχουλα, ενώ τα πιο φτωχά στρώματα οδεύουν στην εξαθλίωση.

Είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας εισόδου της ελληνικής οικονομίας σε κατάσταση υψηλού πληθωρισμού και υφεσιακών τάσεων που όχι μόνο κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό του 2007 και τις προβλέψεις του 2008, αλλά και να προκαλέσουν έναν πραγματικό κοινωνικό εφιάλτη.

Η μόνη απάντηση στην παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών πολιτικών είναι μια γνήσια προοδευτική διέξοδος, με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και των κοινωνικών αγώνων.

To Γραφείο Τύπου