Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2007

Το ΚΛΙΜΑ δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ! Ο ΣΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (1.00 Μ.Μ.)

Ιστορική πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα στη μάχη ενάντια στη κλιματική αλλαγή, αποτελεί η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Μπαλί, γι' αυτό  η 8η Δεκεμβρίου ορίσθηκε ως παγκόσμια ημέρα δράσης.

Η ανακοπή της πορείας της κλιματικής αλλαγής, πριν τεθεί εκτός ελέγχου, συμπορεύεται με την ανάπτυξη της σκέψης και του πολιτισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τη κοινωνική δικαιοσύνη και το αίτημα για ποιότητα ζωής και την ανθρώπινη αξία πάνω από τα κέρδη. Όλες αυτές οι αξίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τα οργανωμένα συμφέροντα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως οι  ΗΠΑ που δεν υπόγραψαν τη συμφωνία του ΚΙΟΤΟ  ή όταν κηρύσσουν διαρκώς πολέμους. Συμφέροντα στη χώρα μας, που την υποχρεώνουν να βρίσκεται δραματικά πίσω από την εκπλήρωση των δεσμεύσεων  ή και να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Γι αυτό βιώνει σήμερα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

στους δασικούς της πνεύμονες, μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που εντείνουν τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τους στόχους της ΕΕ για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% έως το 2020, 20% εξοικονόμηση ενέργειας και 20% συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο οι εκπομπές ρύπων αυξάνονται αντί να μειωθούν, όπως και η εξάρτηση της από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα, ενώ απουσιάζει ένας κεντρικός ενεργειακός σχεδιασμός για την εξοικονόμηση ενέργειας.

O Συνασπισμός, ενώνοντας την αγωνία του με τους πολίτες του κόσμου, που την 8η Δεκεμβρίου θα διαδηλώσουν σε όλο τον κόσμο συμμετέχει στην συγκέντρωση της Αθήνας και διοργανώνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 18.00 στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη) ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές και δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή».

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος