Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2007

Συνάντηση Αλαβάνου με το Δ.Σ. της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Αλ.Αλαβάνος  και οι Π.Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ, και  Κ. Ήσυχος, μέλος ΚΠΕ ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ με το Δ.Σ. της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Αλ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε σήμερα συνάντηση και με την Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, η οποία εκπροσωπεί έναν από τους δυναμικούς κλάδους εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ξέρει να μάχεται, με εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις απανωτές μεταρρυθμίσεις και προγράμματα ανασυγκρότησης που δήθεν γίνονταν.

Μαζί τους εμείς θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της Ε.Ε., προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία δουλεύει για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και προκειμένου να μπουν οι βάσεις για ένα πρόγραμμα επιβίωσης και ανάπτυξης της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως εθνικού αερομεταφορέα, το οποίο είναι και η βασική προϋπόθεση, κατά τη γνώμη μας, για να μην πληγούν ούτε κατ΄ ελάχιστον τα ήδη κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών): Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλαβάνο για τα τεκταινόμενα στην Ολυμπιακή, τεκταινόμενα που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Είναι πανομοιότυπα με το παρελθόν. Άποψή μας είναι ότι και το καινούργιο σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση -γιατί δεν το έχουμε δει ακόμα στην πλήρη ανάπτυξή του, επειδή έχει τους βασικούς στόχους που είχαν και τα προηγούμενα, δηλαδή χάρισμα μεριδίου της αγοράς στον ανταγωνισμό, εξωτερικό και εσωτερικό, και περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων, όπως και τα προηγούμενα.

To Γραφείο Τύπου