Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2007

Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου και συνάντηση με τον Διευθυντή του Σχολείου, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Φίλων του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Σχολείου και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Σχολείου, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Φίλων του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις:

Για το Αθλητικό Σχολείο

Νομίζω, ότι είναι ένα δείγμα της εγκατάλειψης των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων. Τα Αθλητικά Σχολεία δεν είναι αυτόνομα. Είναι ενσωματωμένα μέσα σε Γενικά Σχολεία, δεν έχουν υποδομές, δεν έχουν χώρους άθλησης. Και βέβαια έχουμε σε ακραία μορφή τα φαινόμενα που οι γυμναστές και οι προπονητές είναι ωρομίσθιοι και όχι καθηγητές με κανονικές και ασφαλείς εργασιακές σχέσεις και οι οποίοι εμφανίζονται στα μέσα Νοεμβρίου. Να έχουν χάσει δηλαδή τα παιδιά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σπουδών και προπόνησης και άθλησης. Εμείς θα παρέμβουμε στη Βουλή, προκειμένου και το Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο, να γίνουν αυτόνομα, να βρουν χώρο κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, να υπάρξουν οι υποδομές, η στήριξη, το ανθρώπινο δυναμικό που θα βοηθήσει να παίξουν το ρόλο τους.

Για την χθεσινή απεργία

Νομίζω ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση, η οποία έγινε την δεκαετία την οποία διανύουμε. Δεν είναι απλώς μήνυμα όπως λένε στην κυβέρνηση. Είναι μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Μαγγίνας πρέπει άμεσα να αποσύρουν τα σχέδιά τους για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών κεκτημένων και να ξεκινήσουν διαδικασίες οι οποίες θα στηρίζονται στις προτάσεις και τους στόχους που προωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους.

Το δεύτερο είναι ότι δυστυχώς είδαμε χθες ότι η Ν.Δ. μας γυρίζει σε όλους τους τομείς πίσω. Μας γυρίζει και στο κράτος χαφιέ, το οποίο υπήρχε πολλές δεκαετίες πριν και προκαλεί οργή το γεγονός ότι επί ώρες παρακολουθούνταν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι έβαλαν τις σακούλες στις κάμερες και συνελήφθησαν και οι οποίοι στην πραγματικότητα κινήθηκαν στα πλαίσια της νομιμότητας, δεδομένου ότι η θέση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ότι οι κάμερες είναι παράνομες. Δεν δεχόμαστε να ξαναγίνουμε κράτος του χαφιέ και του καταδότη και ας το καταλάβει πολύ καλά η Ν.Δ.

Για την Ολυμπιακή

Το τελευταίο που θέλω να πω αφορά στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Νομίζω πια ότι είναι μια νέα κατάσταση. Ίσως ποτέ δεν είχαμε τόσο πάνδημη συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων μιας μεγάλης επιχείρησης και ποτέ δεν είχαμε τέτοια στήριξη από την κοινωνία. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσουμε στη Βουλή την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με βάση το άρθρο 149 του κανονισμού, προκειμένου να δει και τις κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν για τα προβλήματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και να αναδείξει τις συνθήκες για την ανάπτυξη και την επιβίωσή της, η οποία είναι απόλυτα δυνατή.

To Γραφείο Τύπου