Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2007

Απαράδεκτη η θέση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Κόσοβο

Σχολιάζοντας το σημείο των συμπερασμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που αφορά στο Κόσοβο, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τα συμπεράσματα προκύπτει ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θεωρούν αναπόφευκτη τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Πρόκειται για απαράδεκτη θέση απουσίας πολιτικής βούλησης και μη ανάληψης της ευθύνης για συνέχιση της προσπάθειας αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη βάση του διεθνούς δικαίου. Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της Ε.Ε. αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δέσμια του ατλαντισμού.

Κατόπιν αυτού, τι νόημα έχει η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, μετά τη σύνοδο, ότι «η διπλωματία δεν έχει εξαντλήσει τα όριά της» και ότι «πρέπει να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες»; Η μόνη σκοπιμότητά της είναι να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη για την στάση της κυβέρνησης και την απουσία πρωτοβουλιών που θα έπρεπε να είχε αναλάβει, αξιοποιώντας τις μεγάλες ανησυχίες και άλλων Βαλκανικών χωρών για τις συνέπειες από ενδεχόμενη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση και κινητοποίηση για την υπόθεση της ειρήνης στα Βαλκάνια.»

To Γραφείο Τύπου