Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/12/2007

Ανακοίνωση Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση κ.Μαγγίνα - Ασφαλιστικό

Αναλώσιμοι δεν είναι μόνο οι Υπουργοί Απασχόλησης, αλλά πρώτα απʼ όλα η ίδια η αντιλαϊκή και αντι-ασφαλιστική κυβερνητική πολιτική.

Η απομάκρυνση του κ. Μαγγίνα αποτελεί μια πρώτη και σημαντική ήττα της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, μόλις 3 μήνες μετά τις εκλογές και μια πρώτη, έστω και προσωρινή, νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, άμεση συνέπεια της μεγαλειώδους κινητοποίησης της 12 Δεκέμβρη, γεγονός που φορτώνει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και συνταξιούχων στον μεγάλο αγώνα τους για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι όποιοι ελιγμοί της κυβερνητικής πολιτικής, επικοινωνιακοί ή επί της ουσίας, θα συναντήσουν την ακόμη πιο αποφασιστική αντίδραση των Συνδικάτων και όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ας μην τρέφει αυταπάτες η κυβέρνηση, κανένας ελιγμός δεν είναι σε θέση να αποπροσανατολίσει το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του.

Η αγωνιστική απάντηση στις εξελίξεις και τις όποιες μεθοδεύσεις μπορεί και πρέπει να είναι και άμεση και παλλαϊκή.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ