Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/12/2007

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑNTENNA (Στρ. Λιαρέλης-Ανδ. Παναγόπουλος) για το ασφαλιστικό και το σκάνδαλο Μαγγίνα τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η κ. Πετραλιά, ως νέος «γαλάζιος Ρέππας», αναλαμβάνει να μπαλώσει το πρόβλημα του φιλάνθρωπου ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου κ. Μαγγίνα και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Ξέχασε η κ. Πετραλιά ότι η κυβέρνηση στην οποία ανήκει ως αρμόδια υπουργός δεν έχει καταθέσει επί μήνες τώρα τις δικές της προτάσεις; Δεν έχει καταθέσει ούτε μια κόλλα χαρτί και πολύ περισσότερο αναλογιστικές μελέτες που να τεκμηριώνουν αυτές τις προτάσεις.

 Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπήρξε έναρξη διαλόγου για ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς η αρμόδια κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της και την τεκμηρίωση που την συνοδεύει. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λέει έχω 152 βουλευτές και θα κάνω αυτό που θέλω -κάμερες, εκλογικός νόμος- και σας έχω γραμμένους όλους τους άλλους και ξαφνικά όταν πρόκειται για το ασφαλιστικό να γίνεται τόσο δημοκρατική που δεν τολμάει να καταθέσει προτάσεις και περιμένει την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος.

-    Μιλάμε για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση όταν πάει να κάνει πολλές αλλαγές, λέμε ότι φέρνει τα πάνω-κάτω στο ασφαλιστικό. Όταν δεν κάνει αλλαγές λέμε ότι η κυβέρνηση μας έλεγε ότι θα κάνει αλλαγές και δεν κάνει.

Είναι αδιανόητο να πάμε να συζητήσουμε αλλαγές στο ασφαλιστικό με μια κυβέρνηση η οποία κρύβεται, δεν καταθέτει μια κόλλα χαρτί, εξαναγκάζει τον κ. Αναλυτή, αφού προηγουμένως τον ξεζούμισε ως «λαγό», να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για την κυβέρνηση και πετάει στο καλάθι των αχρήστων γιατί δεν την βολεύει την μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που η ίδια παρήγγειλε.

Αυτή που είναι υποχρεωμένη να καταθέσει προτάσεις και δεν το έχει κάνει είναι η κυβέρνηση. Η ουσία του θέματος σύμφωνα με όλες τις μελέτες -και του ΟΟΣΑ και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και όλων των αναλογιστών- είναι ότι στην Ελλάδα το ασφαλιστικό πρόβλημα οφείλεται πρώτον στην υποχρηματοδότηση από την πλευρά του κράτους, δεύτερον στην τεράστια εισφοροδιαφυγή -ο Ινδός φιλοξενούμενος του κ. Μαγγίνα είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και παραοικονομίας…

-    Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα 100.000 αυθαίρετα σʼ αυτή την περιοχή που έχουν τέτοιες άδειες.

Ακριβώς. Υπάρχει ένα θέμα με τη Δικαιοσύνη και την Πολεοδομία. Πού είναι ο κ. Σανιδάς να διατάξει δικαστική έρευνα για τα αναψυκτήρια στο Κορωπί; Πού είναι οι επιθεωρητές εργασίας που θα έπρεπε να βρουν αν είχαν δηλωθεί οι ινδοί στο αναψυκτήριο του κ. Μαγγίνα; Πού είναι ο νομάρχης Αν. Αττικής κ. Κουρής να πιάσει από το αυτί τους προϊστάμενους της πολεοδομίας που έχουν γεμίσει αναψυκτήρια με πισίνες το Κορωπί; Ο Συνασπισμός προεκλογικά με τον κίνδυνο του πολιτικού κόστους έλεγε ότι είμαστε η μόνη χώρα που καίγονται τόσο εύκολα δάση και άνθρωποι και έχουμε 2 εκατομμύρια αυθαίρετα που αντί να κατεδαφίζονται και να επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους παραβάτες, τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται προεκλογικά και παίρνουν ρεύμα και νερό με τροπολογίες των κυβερνήσεων.”

To Γραφείο Τύπου