Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2007

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με τη νέα έρευνα για κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή που ανακοίνωσε η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, σχολιάζοντας τη νέα έρευνα για κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή που ανακοίνωσε η Ε.Ε., έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η απόφαση της Ε.Ε. να ξεκινήσει νέα έρευνα για ενδεχόμενες κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή από το 2005 έως σήμερα, αποτελεί άλλον ένα ωμό εκβιασμό που αποσκοπεί να επισπεύσει διαδικασίες διάλυσης της Ολυμπιακής και πώλησης του νέου σχήματος «φαντάσματος» που θα προκύψει.

Είναι θλιβερό το θέαμα μιας κυβέρνησης η οποία ανέχεται, χωρίς αντιδράσεις, να εκτυλίσσονται αυτού του είδους τα άθλια παιχνίδια σε βάρος του εθνικού μας αερομεταφορέα, τα οποία υποκινούνται από εγχώριους και διεθνείς ανταγωνιστές του.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει πλήρως τη βουλή για όλα τα οικονομικά δεδομένα της Ο.Α. και πρώτα απʼ όλα για τις συνολικές επιδικασμένες και διεκδικούμενες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην εταιρεία. Είναι αδιανόητο σε μια φάση  που η ΟΑ παρά τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, μηδενίζει το λειτουργικό της έλλειμμα και μπορεί με ένα ουσιαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης να γίνει κερδοφόρα, η κυβέρνηση να συνεχίζει τις συκοφαντίες σε βάρος της και σε συμπαιγνία με τον κ. Μπαρό να δίνει προσχήματα για διάλυση και περιθωριοποίηση της εταιρείας ».

To Γραφείο Τύπου