Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2007

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πραξικοπηματική, μέσα στις γιορτές, ανακοίνωση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη για την ιδιωτικοποίηση των υπερκεδοφόρων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κίνηση που εξυπηρετεί  αποκλειστικά την πιο αχαλίνωτη ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος, αλλά και σε βάρος των εργαζομένων.

Τα πραξικοπηματικά και φωτογραφικά σχέδια της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των στρατηγικών λιμένων της χώρας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, την εκχώρηση του εξωτερικού εμπορίου και συνολικότερα την ομηρία των πόλεων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης από τους νέους πολυεθνικούς «αφέντες» των λιμανιών.

Οι σχεδιασμοί εκποίησης και παράδοσης σε πολυεθνικά συμφέροντα  των στρατηγικής εθνικής σημασίας λιμανιών της χώρας του κ. Βουλγαράκη και της Κυβέρνησης, δεν θα περάσουν. Θα συντριβούν από τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως απέτυχαν τα ανάλογα σχέδια επί Υπουργίας του κ. Μ. Κεφαλογιάννη.

Αυτή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενικότερη κυβερνητική εκστρατεία, η οποία επιχειρεί να ολοκληρώσει, στο δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, την εκποίηση όλων των στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων, από τον ΟΤΕ ως τη ΔΕΗ, από την Ολυμπιακή, το Τ.Τ., τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ, μέχρι την ΕΥΔΑΠ κλπ, χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και συνολικά του ελληνικού λαού, που θα ματαιώσει τους πολιτικά, εθνικά και εργασιακά εγκληματικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Για ένα σύγχρονο ανασυγκροτημένο ευρύτερο δημόσιο τομέα ικανό να πρωτοστατήσει σε νέους δρόμους κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας».

To Γραφείο Τύπου