Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Στην σημερινή της τακτική συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ εξέτασε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τα ακόλουθα ζητήματα:

>> Την ανάπτυξη της καμπάνιας σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης σε αντίθεση με την κυβέρνηση που σκοπεύει να επικυρώσει την συνθήκη στην Βουλή.

>> Την ένταση της καμπάνιας του κόμματος για το ασφαλιστικό, με αιχμή αυτήν την περίοδο την μη εφαρμογή του νόμου Ρέπα από 1/1/2008.

>> Το πρόβλημα της ακρίβειας του οποίου η ένταση έγινε ακόμα πιο αισθητή τις μέρες των εορτών στην πλειοψηφία των εργαζομένων που παρακολουθήσαν τον 13ο μισθό τους να εξανεμίζεται. Σχετικά με αυτό το θέμα επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί εξ αιτίας:

(α) Των επικείμενων μεγάλων αυξήσεων (έως 30%) στα βασικά είδη διατροφής αλλά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ -ή ιδιωτικοποιημένων πρώην ΔΕΚΟ- από τον Ιανουάριο του 2008.

(β) Της νέας μείωσης των διαθέσιμων εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων λόγω: I) των χαμηλών αυξήσεων που προβλέπονται για τους μισθούς και τις συντάξεις το 2008, II) της αύξησης της έμμεσης φορολογίας και III) της πολύ πιθανής νέας αύξησης του ΦΠΑ.

(γ) Της διεθνούς πιστωτικής κρίσης λόγω των επισφαλών στεγαστικών δανείων καθώς και των πιθανών νέων αυξήσεων των τιμών του πετρελαίου στην πραγματική οικονομία, στα επιτόκια και στις τιμές των προϊόντων.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού