Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με το Προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Γ.Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Πολιτικής συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση  έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια συνάντηση με το Προεδρείο της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων. Νομίζω ότι κανείς περιμένει την καινούργια χρονιά πάντα με ελπίδα. Θα έλεγα ότι ο ερχομός της καινούργιας χρονιάς, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα είναι με πένθος και με απογοήτευση σε σχέση με την αμπελουργία στη χώρα μας. Ο κίνδυνος δεν είναι πια προ των πυλών, έχει περάσει και μέσα από τις πύλες. Πάρα πολλοί αμπελουργοί εγκαταλείπουν τις εκτάσεις τους.

Χρειάζονται άμεσα, κατεπείγοντα μέτρα από την κυβέρνηση, που θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί, και αυτά έχουν σχέση με τις ενισχύσεις που πρέπει να δοθούν και από εθνικούς και από κοινοτικούς πόρους στους ίδιους τους παραγωγούς, με τη στήριξη των συνεταιρισμών, με τους ελέγχους που πρέπει να υπάρξουν στο εμπόριο, με τα ειδικά μέτρα για νησιώτικες και μειονεκτικές περιοχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα με την καινούργια χρονιά θα φέρει τα θέματα της ελληνικής αμπελουργίας με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.

ΜΑΡΚΟΥ ΧΡ. (Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας): Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ γύρω από τα ζητήματα της ελληνικής αμπελουργίας και τις επιπτώσεις από τη νέα κοινή οργάνωση της αγοράς των αμπελοοινικών προϊόντων. Τα προβλήματα του κλάδου είναι σημαντικά, πέρα από τα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή πολιτική για το κρασί, υπάρχουν και ενδογενείς αδυναμίες. Παραθέσαμε όλες τις απόψεις μας. Και θεωρούμε πως ο ΣΥΝ, με την πολιτική παρέμβασή του, θα μπορέσει να δώσει λύση στα ζητήματα του κλάδου.

To Γραφείο Τύπου