Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/01/2008

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος) του 2007

Ο Π. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος) του 2007, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η εκτίναξη του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2007 έξω από κάθε κυβερνητική πρόβλεψη δείχνει ότι ο περσινός προϋπολογισμός στέκεται στον αέρα, ενώ οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2008 είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.

Η φοροεπιδρομή, που προβλέπεται για το 2008, πρόκειται να εξελιχθεί σε πραγματική φοροθύελλα με μια άνευ προηγουμένου αύξηση των έμμεσων φόρων και ειδικότερα αύξηση του ΦΠΑ.

Οι τραγικές αυτές εξελίξεις φανερώνουν την πλήρη και παταγώδη αποτυχία των νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Η λεγόμενη δημοσιονομική σταθεροποίηση, που θεωρήθηκε απαρασάλευτο δόγμα από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, αποδεικνύεται βαρέλι χωρίς πάτο. Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρονιά μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων που θα ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική, θα κλονίσουν τον δικομματισμό και θα γίνουν αφετηρία  μιας νέας προοδευτικής στροφής στην πορεία της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου