Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/01/2008

Μιλώντας στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο» (105.5) η Ρένα Δούρου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τις υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του ΣΥΝ στο επικείμενο 5ο συνέδριο τόνισε:

«Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση και μετά το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι η καταλληλότερη».

Τόνισε επίσης ότι «η θέση της δεν εκπορεύεται από ηλικιακή αλληλεγγύη, από την αλληλεγγύη της ίδιας κομματικής γενιάς. Οι προσδοκίες που εγείρει η ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΣΥΝ από τον Αλέξη Τσίπρα αφορούν την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον κομματικό οργανισμό.

Το ζητούμενο δεν είναι να αντικατασταθεί το Α της κομματικής επετηρίδας και ιεραρχίας του συντρόφου Αλέκου Αλαβάνου από το Α του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, αλλά να επιδιώξουμε αφενός την εισροή πολλών νέων ανθρώπων (απαραίτητα σε ηλικία αλλά και στη πολιτική ματιά ) από το χώρο των νέων και των παλιών κοινωνικών κινημάτων στο κομματικό οργανισμό που θα συμβάλλουν στην οργανωτική και πολιτική αναζωογόνησή του και αφετέρου την ουσιαστική αξιοποίηση της νεολαίας του κόμματος και άλλων νέων μελών στα κέντρα αποφάσεων.

Υποστηρίζω την υποψηφιότητα Τσίπρα για τα εχέγγυα που φαίνεται να δίνει ο Αλέξης για μια ουσιαστική ανανέωση πέρα της ηλικίας που τόσο έχει ανάγκη η ριζοσπαστική αριστερά και το πολιτικό σύστημα».

To Γραφείο Τύπου