Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/01/2008

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Για το DVD και την στάση του κ. Αδριανού

«Ο δημοσιογράφος, σε εισαγωγικά, στην πραγματικότητα αβανταδόρος της ΝΔ έδωσε το πειραγμένο DVD στο δεξί χέρι του πρωθυπουργού για να το δει ο κ. Καραμανλής κι όχι για να δημοσιοποιηθεί σε κάποιο ΜΜΕ.

Η επίκληση επομένως του δημοσιογραφικού απορρήτου από τον κ. Αδριανό είναι αστεία διάτρητη και ύποπτη, καθώς συγκαλύπτει παράνομες πράξεις και υπονομεύει την δικαστική έρευνα.»

Για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού

Κάθε φορά που ακούω τον Πρωθυπουργό, όπως στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, να λέει «προτεραιότητά μας η καταπολέμηση της διαφθοράς», θυμάμαι τον αείμνηστο Βασίλη Αυλωνίτη να λέει στη γνωστή ελληνική ταινία «πνεύμα και ηθική», Θυμάστε πως τελείωσε αυτή η ταινία. Αν ο κ. Ζαχόπουλος δεν είχε πηδήξει από το μπαλκόνι, το σενάριο της κυβέρνησης θα ήταν «παραιτήθηκε για λόγους υγείας», ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Εδώ υπάρχει ένα πολύπλευρο σκάνδαλο, που επιβάλλεται να ερευνηθεί σε βάθος. Η δικαιοσύνη, ένας άλλος δικαστής όχι ο κ. Κολιοκώστας, αποφάσισε να ψαχθούν όλα τα έργα και οι ημέρες του κ. Ζαχόπουλου η κυβέρνηση όμως αρνείται να πει και να πράξει το ίδιο, ο δε κ. Λιάπης έχει εξαφανιστεί. Έχουμε μια πολιτική εξουσία και αυτό ίσχυε και επί ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει την δυνατότητα να διαλύει τη διοίκηση, να μετατρέπει ένα διευθυντή σε απλό υπάλληλο, να εκβιάζει υπαλλήλους, να κάνει ό,τι θέλει, έχουμε έναν ακραίο κομματισμό, που λειτουργεί ως θερμοκήπιο της διαφθοράς.

Πρωταρχική ευθύνη για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γιατί αυτός τον κατέστησε επί τέσσερα χρόνια πανίσχυρο υπερυπουργό Πολιτισμού. Ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να κρύβεται, να παριστάνει τον ανήξερο και να το «παίζει» ανεύθυνος άρχων ως νέος Λουδοβίκος.»

To Γραφείο Τύπου