Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/01/2008

Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Σούπερ Λίγκ ενώπιον της Βουλής, για ενίσχυση των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους των ΠΑΕ Βʼ και Γʼ Εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες έχουν υποστεί το lock-out των εταιρειών στις οποίες εργάζονται και πέρασαν τις γιορτές απλήρωτοι.

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι του Συνασπισμού, όταν στη Βουλή δηλώναμε ότι η κυβερνητική πολιτική στο ποδόσφαιρο απαλλάσσει τη Σούπερ Λίγκ από τις υποχρεώσεις της, εις βάρος των ομάδων Βʼ και Γʼ Εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Όταν δηλώναμε ότι δημιουργείται μια νέα Ένωση ομάδων Βʼ και Γʼ Εθνικής χωρίς να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις βιωσιμότητάς της.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σοβαρότατες ευθύνες για τη κατάσταση που δημιούργησε το νομοθετικό της πλαίσιο. Από τις ευθύνες όμως δεν απαλλάσσονται και οι διοικήσεις της Σούπερ Λίγκ, της ΕΠΟ και της Ένωσης Βʼ και Γʼ Εθνικής.

Καλούμε τη κυβέρνηση και τη Σούπερ Λίγκ να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις που έλαβαν μέσα στη Βουλή για την ενίσχυση των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών.

Τμήμα Αθλητισμού