Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2008

Να μπει ένα τέρμα στον εργασιακό μεσαίωνα των νοσκομειακών γιατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Με πρόσφατο έγγραφο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Καλογερόπουλου προαναγγέλλεται η κατάθεση εκ νέου, τροπολογίας για αναστολή των διατάξεων εφαρμογής του 48ωρου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας. Πριν ένα χρόνο υπήρξε και πάλι κατάθεση τροπολογίας με το ίδιο περιεχόμενο.

Στα δύο εξάμηνα που παρήλθαν η ηγεσία του Υπουργείου δεν έδειξε την πολιτική βούληση επίλυσης του σοβαρού θέματος των εφημερίων.

Με το πλήρωμα του χρόνου αποδεικνύεται ότι αυτό που επιδιώκει ο κ. Αβραμόπουλος είναι  να κωλυσιεργεί και να εμπαίζει. Οι νοσοκομειακοί γιατροί τον θεωρούν πλέον ως αφερέγγυο πολιτικό πρόσωπο, πράγμα που δυσχεραίνει σοβαρά τις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης.

Καλούμε  τον κ. Υπουργό Υγείας να πάψει την επονείδιστη τακτική των τροπολογιών στην οποία ομολογουμένως διαπρέπει και να συζητήσει σοβαρά και εμπεριστατωμένα τις προτάσεις που του έχουν υποβάλλει οι νοσοκομειακοί γιατροί. (Λύση του εφημεριακού με εφαρμογή του 48ώρου και 1 εφημερία ανά γιατρό την εβδομάδα. Προσλήψεις 4.500 γιατρών με εγγραφή στον προϋπολογισμό. Νέο μισθολόγιο).

Είναι ο μόνος δρόμος για να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάψει ο εργασιακός μεσαίωνας που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τους γιατρούς, το σύστημα και τους ασθενείς.    

Τμήμα Υγείας