Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ» ΚΑΙ «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ. ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τις αναφορές του Υπ. Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, σχετικά με την ακρίβεια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Χρ. Φώλιας με τις δηλώσεις του για την ακρίβεια μοιάζει ως να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Το «τσουνάμι» των ανατιμήσεων, που σαρώνει κατά κύματα τις αγορές ειδών πλατιά λαϊκής κατανάλωσης από το περασμένο Φθινόπωρο, δεν οφείλεται μόνο στις κερδοσκοπικές διεθνείς ανατιμήσεις, αλλά κυρίως στην εγχώρια αισχροκέρδεια, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν πρωτοφανή υπερκέρδη, που διεκδικούν τα πρωτεία στον κόσμο.

Ακόμα χειρότερα, τον ρυθμό στις καλπάζουσες ανατιμήσεις δίνει το ίδιο το κράτος, είτε με αυξήσεις των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, σαν αυτές της ΔΕΗ, την οποία εποπτεύει ο κ. Χρ. Φώλιας, είτε με την αύξηση των έμμεσων φόρων.

Το χορό των αυξήσεων στους έμμεσους φόρους φαίνεται ότι προτίθεται να ανοίξει το Υπ. Οικονομίας με αύξηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει και αύξηση του ΦΠΑ.

Μια κυβέρνηση, όμως, που έχει ως πρώτο μέλημα και αγωνία της να κλείνει τις «μαύρες τρύπες» με την αύξηση των έμμεσων φόρων και να είναι αρεστή στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπορεί παρά να κάνει τον «εμπρηστή» και τον «τροχονόμο» στις ραγδαίες ανατιμήσεις. Και σε αυτό το ρόλο η κυβέρνηση παίρνει άριστα! »

To Γραφείο Τύπου