Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/01/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με την πρωτοβουλία του κου Καραμανλή για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Σχετικά με την πρωτοβουλία του κου Καραμανλή για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Ο κος Καραμανλής ζήτησε την διεξαγωγή συζήτησης για το Ασφαλτικό στην Βουλή αναζητώντας εναγωνίως κάποια έξοδο από την υπόθεση Ζαχόπουλου, η οποία έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο και την κυβέρνησή του, προσπαθώντας να μετατοπίσει την πολιτική επικαιρότητα και αντιπαράθεση σε άλλα κρίσιμα ζητήματα.    

Ταυτόχρονα το πλέον ανησυχητικό είναι ότι από το κείμενο της επιστολής του προκύπτει η επιμονή του στην προώθηση των πολιτικών κατά των ασφαλισμένων και της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, παρότι αυτές δέχτηκαν σοβαρότατο πήγμα από την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων τον περασμένο Δεκέμβρη.

Όποιο όμως αντιπερισπασμό κι αν κάνει ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να κουκουλώσει τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης Ζαχόπουλου και τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του για το πελατειακό και αδιαφανές καθεστώς στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ούτε μπορεί να προλάβει το νέο λαϊκό ξεσηκωμό που θα προκαλέσει η επαναφορά των αντιασφαλιστικών προτάσεων της κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου