Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2005

Σχετικά με την εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας για την εισαγωγή μάνατζερ στα ΑΕΙ

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ

Όσοι από καιρό είχαμε προειδοποιήσει για την ταύτιση εκπαιδευτικών αντιλήψεων και πολιτικών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ δεν απορούμε καθόλου με την προθυμία της Υπουργού Παιδείας να υιοθετήσει την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για εισαγωγή μάνατζερ στα ΑΕΙ, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας κατ� εντολήν ιδιωτικών φορέων.

Οι μάνατζερ, η αγορά πανεπιστημιακών εδρών από ιδιώτες με αντάλλαγμα το όνομα τους, η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, επιβεβαιώνουν τις πλέον σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές για ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί σαν ιδιωτική επιχείρηση. Αυτές ακριβώς τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, με πρόσχημα τα υπαρκτά προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, που όμως οι δικές τους κυβερνήσεις δημιούργησαν με τον συστηματικό οικονομικό στραγγαλισμό τους, εισάγουν πλέον αποτυχημένα μοντέλα από το εξωτερικό, με στόχο την πλήρη παράδοση των ΑΕΙ στην αγορά.

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας, τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και όλη την κοινωνία σε διαρκή αντίσταση για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Τμήμα Παιδείας