Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/01/2008

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή για τις οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα μας από τη διεθνή οικονομική αναταραχή και τις δηλώσεις των κ.κ.Αλογοσκούφη και Φώλια που ακολούθησαν

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή  για τις οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα μας από τη διεθνή οικονομική αναταραχή και τις δηλώσεις των κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Φώλια που ακολούθησαν, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

« Η εσπευσμένη σύγκλιση της κυβερνητικής επιτροπής  για τις οικονομικές εξελίξεις είναι εκδήλωση πανικού της κυβέρνησης για την άκρως δυσμενή πορεία της οικονομίας και για το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ ο προϋπολογισμός του 2008 βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαλώσει τη θλιβερή αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής με μια πρόσθετη φοροεπιδρομή από έμμεσους φόρους, αρχής γενομένης από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, για να ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα και η αύξηση του ΦΠΑ.

Ακόμα πιο τραγική είναι η εικόνα των δηλώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, εν μέσω καλπάζουσας ακρίβειας, αντί να λάβει δραστικά μέτρα για την χαλιναγώγησή της, εκτοξεύει ανούσιες απειλές, οι οποίες μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλούν στα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν και αισχροκερδούν στην αγορά.

Το Υπ. Ανάπτυξης καλά θα έκανε να σταματούσε το ίδιο τις λογικές κερδοσκοπίας αφού επέτρεψε την υπεραύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να συμβούλευε το Υπ. Οικονομίας να σταματήσει την αύξηση των έμμεσων φόρων που λειτουργούν εμπρηστικά στις γενικευμένες αυξήσεις των τιμών».

To Γραφείο Τύπου