Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/01/2008

Επέκταση κτιρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων του 12ου Γυμνασίου Περιστερίου

Ερώτηση Γ.Δραγασάκη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας

Στο Περιστέρι, από το 1995 είναι  κτισμένο σʼ ένα μικρό οικόπεδο 2 περίπου στρεμμάτων το 12ο Γυμνάσιο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός του σχεδιασμός.

Λόγω της ανεπάρκειας του χώρου, το σχολείο υστερεί σε σχέση με τις ανάγκες του σε αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκη, εργαστήρια τεχνολογίας και φυσικών επιστημών, αποθήκη εποπτικών μέσων κλπ.

Επίσης, με δεδομένη την έντονη ανοικοδόμηση πολυκατοικιών και την οικιστική ανάπτυξη, λόγω της παρακείμενης ύπαρξης του σταθμού του μετρό Αγ. Αντωνίου, οι ανάγκες του σχολείου συνεχώς αυξάνονται.

Αν και από το 1996, έχει απαλλοτριωθεί οριστικά από τον ΟΣΚ οικοδομήσιμος χώρος δίπλα στο υπάρχον σχολείο, συνολικής έκτασης 2264 τ.μ., (τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου 1066), με σκοπό την ολοκλήρωση του αρχικού σχεδιασμού του σχολείου, δυστυχώς έχουν περάσει δώδεκα χρόνια και ο χώρος όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε, αλλά έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο στάθμευσης των φορτηγών των διπλανών βιοτεχνιών, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Ερωτάται ο Υπουργός

- Γιατί εδώ και δώδεκα χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος των 2264 τ.μ. (οικοδ. τετρ. 1066) που έχει απαλλοτριωθεί από τον ΟΣΚ;

- Τι θα κάνετε για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του 12ου Γυμνασίου Περιστερίου;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης