Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/01/2008

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τα στοιχεία για ανάπτυξη 3,8% στη χώρα μας το γ' τρίμηνο του 2007 και του εμπορικού ελλείμματος το πρώτο δεκάμηνο του 2007

ΠΡΟΣ ΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,

ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΦΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τα στοιχεία για ανάπτυξη 3,8% στη χώρα μας το γʼ τρίμηνο του 2007 και του εμπορικού ελλείμματος το πρώτο δεκάμηνο του 2007, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που η κυβέρνηση καθησυχάζει και αυτοπαινεύεται, η ελληνική οικονομία βαδίζει σε σημαντική κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης, αν δεν βρίσκεται στα αρχικά στάδια προς ύφεση.

Τα στοιχεία για ανάπτυξη 3,8% στο γʼ τρίμηνο του 2007 και οι ενδείξεις για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της αύξησης του ΑΕΠ στο δʼ τρίμηνο, αν συνδυασθούν με την εκτίναξη του πληθωρισμού, μαζί με την κατάρρευση των εξαγωγών στο πρώτο δεκάμηνο του προηγούμενου έτους και τη νέα έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος, χτυπάνε τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό μέλλον της χώρας και ειδικότερα για την απασχόληση και τα λαϊκά εισοδήματα.

Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να πορεύεται άλλο με τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και την καλπάζουσα υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Έχει έρθει η ώρα της ανατροπής των πολιτικών της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης δικομματικής συναίνεσης, για έναν προοδευτικό δρόμο της χώρας, πριν οι επερχόμενες οικονομικές θύελλες μετατραπούν σε κοινωνικό εφιάλτη για τα πλατιά λαϊκά στρώματα».

To Γραφείο Τύπου