Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/01/2008

Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις διαφωνίες στους κόλπους της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της υπόθεσης του Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε:

«Το ζητούμενο είναι να έρθει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση στη Βουλή, να λογοδοτήσουν για τη γκρίζα πολιτική που ασκούν. Δεν χρειάζονται ανταγωνισμοί μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγηθεί ο Πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν. Το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική απόκρουση αυτής της πολιτικής. Κατά συνέπεια η αντιπολίτευση μπορεί να συντονίσει τις ενέργειές της προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «Πώς σχολιάζετε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα και τη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ», ο Φώτης Κουβέλης απήντησε:

«Με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν συγκεκριμένες προγραμματικές πολιτικές διαφορές. Εγώ υποστηρίζω την άποψη ότι τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με το ΚΚΕ, για την αποτελεσματική απόκρουση της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής μπορούμε να έχουμε κοινή πολιτική δράση σε ζητήματα για τα οποία υπάρχει κοινός πολιτικός τόπος. Και μπορεί να αναζητηθεί κοινός πολιτικός τόπος για πολλά θέματα και τούτο ανεξάρτητα από τις διαφορές και τις αντιθέσεις μας για μεγάλα ζητήματα.»

To Γραφείο Τύπου