Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/01/2008

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σχετικά με την παραχώρηση του «μάνατζμεντ» του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στους ιδιωτικού ομίλους Euromedica και Ιατρικού Κέντρου

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σχετικά με την παραχώρηση του «μάνατζμεντ» του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στους ιδιωτικού ομίλους Euromedica και Ιατρικού Κέντρου.

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος σε θέματα πολιτικών Υγείας, δήλωσε ότι, «με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας κ.Αβραμόπουλου, παραχωρήθηκε τελικά μετά από υπόγεια παζάρια μεταξύ ιδιωτικών ομίλων (Euromedica και Ιατρικού Κέντρου) και του προέδρου του ΕΕΣ κ.Μαρτίνη, το «μάνατζμεντ» του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην εταιρία «Eurohospital». Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη στο χώρο της Υγείας, η οποία θα λειτουργήσει ως «μοντέλο» ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων νοσοκομείων. Πρόκειται για σκανδαλώδη παραχώρηση μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας σε εκλεκτούς της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ο ΣΥΝ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτήν την επιλογή. Θεωρεί ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνική Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την άμεση δημοσιοποίηση του. Κάθε άλλη επιλογή αποτελεί βήμα ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα υγείας και πεδίο άκρατης κερδοσκοπίας σε βάρος του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας.

To Γραφείο Τύπου