Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/01/2008

Επίσκεψη Αλ. Αλαβάνου στο Ηράκλειο Κρήτης - Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και βουλευτής Ηρακλείου Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου. Μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου. Αισθάνθηκα έκπληξη με την έννοια ότι από αυτόν τον φορέα διατυπώνονται απόψεις οι οποίες ενδιαφέρονται για τις προοπτικές του τουρισμού, όχι απλώς για κάποια άμεσα οφέλη, απόψεις που έχουν οικολογική διάσταση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό τουρισμό ο οποίος θα είναι ωφέλιμος για όλη την κοινωνία, απόψεις που έχουν σχέση με τον σεβασμό στην κληρονομιά και στην βαριά ιστορία αυτού του νησιού. Με αυτήν την έννοια κάναμε μια ανταλλαγή απόψεων σε πάρα πολλά ζητήματα στα οποία μπορούν να υπάρξουν και πολιτικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση των πόρων από το «σπατόσημο» που έχουν φτάσει σε υψηλά μεγέθη με έναν τρόπο ανταποδοτικό για τον τόπο, για το νέο αεροδρόμιο, αλλά και μία σειρά άλλα ζητήματα για το χωροταξιακό του τουρισμού αλλά και γενικά το Χωροταξιακό όλης της Κρήτης. Στα περισσότερα ζητήματα μοιραζόμαστε κοινές απόψεις, υπάρχουν και θέματα που μπορεί να μην έχουμε ακριβώς τις ίδιες όπως π.χ. σε σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτήν την διαδικασία καταστροφής των βάσεων μελλοντικής ανάπτυξης της Κρήτης χρειάζεται, να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις για μια συμμαχία για μια διαφορετική Κρήτη, για μια βιώσιμη οικολογική και με κοινωνική διάσταση ανάπτυξη».  

Στη συνέχεια ο κ. Αλαβάνος συναντήθηκε με την Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ). Μετά την συνάντηση δήλωσε:

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης όπως και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης είναι προδρομικοί οργανισμοί, οι οποίοι, έχουν συνεισφορά και έχουν να δώσουν πολλά σε μεγάλα ζητήματα και λόγω της σώρευσης των προβλημάτων που υπάρχουν την Κρήτη αλλά και λόγω των τάσεων που διαμορφώνονται σήμερα για αλλαγή στα πάντα, με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την παγκοσμιοποίηση κλπ. Με αυτήν την έννοια νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης στήριξη σε μεγάλα ζητήματα όπου η κατάσταση, δυστυχώς, στην Κρήτη είναι χαοτική, άσχημη, που πολλές φορές φτάνει στα επίπεδα αθλιότητας, όπως είναι το θέμα των υγρών αποβλήτων σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης. Εμείς στηρίζουμε τις δραστηριότητες του ΟΑΝΑΚ και θα προβούμε σε σχετικές κοινοβουλευτικές και άλλες πρωτοβουλίες προκειμένου ένας Οργανισμός ο οποίος είναι πιστοποιημένος με ISO μέχρι σήμερα να έχει και την κατάλληλη πιστοποίηση για την συμμετοχή του στο 4ο ΚΠΣ και το ίδιο ισχύει και για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης και πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο φορείς θα πρέπει να έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους.

To Γραφείο Τύπου