Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/11/2005

Ανοχύρωτη η Αρχαία Ολυμπία απέναντι στις πλημμύρες

Ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που εκπροσώπησε το κόμμα στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνο, επισκεπτόμενος και περιοχές που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανάμεικτα συναισθήματα νιώθουν σήμερα οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας και των γύρω περιοχών. Γιορτάζουν που από την ιερή αυτή γη ξεκινά για μια ακόμα φορά η Ολυμπιακή Φλόγα, συνοδευόμενη από μηνύματα ειρήνης και ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο. Ταυτόχρονα, όμως, νιώθουν εγκατάλειψη και φόβο από τις πλημμύρες από την υπερχείλιση του Αλφειού, έναντι των οποίων η περιοχή είναι ανοχύρωτη.

Το φως της Ολυμπίας που θέλουμε να φωτίζει όλο τον κόσμο, δυστυχώς δεν έχει φωτίσει τους κυβερνώντες για την λήψη των αναγκαίων μέτρων. Παραμένουν τυφλοί στα προβλήματα της περιοχής και κουφοί στα αιτήματα των κατοίκων της. Η Αρχαία Ολυμπία εκτός από κοιτίδα και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τείνει να μετατραπεί και σε μνημείο υποσχέσεων που δίνονται και ξαναδίνονται αλλά δεν τηρούνται από τους κρατούντες. Η αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας παραμένει ζητούμενο και για αυτή πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε».

To Γραφείο Τύπου