Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/01/2008

Αξιοποίηση «Κτήματος Πουλή» στο Μπουρνάζι

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ

Το κτήμα Πουλή στο Μπουρνάζι αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πράσινο, αδόμητο χώρο του Περιστερίου μετά το Άλσος, με έκταση πέντε στρέμματα. Το κτήμα καλύπτεται σήμερα σε μεγάλο μέρος από πεύκα και κυπαρίσσια.

Το 1989 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου δεσμεύτηκε για να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αθλητισμού, σε μια περιοχή υποβαθμισμένη από κακοτεχνίες και πολεοδομικές παραβάσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Επωφελούμενη της αδράνειας των αρχών, κάποια τεχνική εταιρία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το κτήμα, προτού απομακρυνθεί από τη δημοτική αστυνομία, δεδομένου, πρώτον, ότι το κτήμα δεσμεύεται από το Δήμο και δεύτερον, ότι η εν λόγω εταιρία δεν διέθετε σχετική άδεια.

Οι κάτοικοι της περιοχής, θεωρώντας ότι ανάγκη της περιοχής του Μπουρναζίου δεν είναι η περαιτέρω τσιμεντοποίηση, αλλά η αναβάθμισή της, ζητούν να μην αποδεσμευθεί «το κτήμα Πουλή» και αφού καθαρισθεί, να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής.  

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Θα πράξουν τα δέοντα, ώστε να διασωθεί το κτήμα Πουλή στο Μπουρνάζι, ένας από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής, από την τσιμεντοποίησή του;  

- Ποια  μέτρα θα λάβουν προκειμένου να αναβαθμιστεί σημαντικά και ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των πολιτών που διαβιούν στους πυκνοκατοικημένους δήμους των δυτικών προαστίων;  

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης