Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/01/2008

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Λίτσα Αμμανατίδου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με μεγάλη αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην οποία συμμετείχαν οι: Ν.Παυλίδης, γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης,  Μαριάνα Μπρεκάσε επικεφαλής του Νομαρχιακού Ψηφοδελτίου «Αριστερά», Χριστίνα Σουλτανίδου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, και Κλεάνθης Μοιρασγεντής Γραμματέας της ΑΚΟΑ Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν με τα Σωματεία εργαζομένων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και περιόδευσαν στους εργασιακούς χώρους στο λιμάνι, όπου μίλησαν με εργαζόμενους.

Ο Παν. Λαφαζάνης σε Συνέντευξη Τύπου που  έδωσε αμέσως μετά τις συναντήσεις, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά και αποφασιστικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Για την Ελλάδα, οι δύο ιστορικές θαλάσσιες πύλες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελούν τους δύο πνεύμονες με τους οποίους ανασαίνει. Αν τους παραδώσει στα πολυεθνικά συμφέροντα, τότε αυτή η χώρα θα πάθει από ασφυξία.

Αν ένα μεγάλο σκάνδαλο οδήγησε τον Ζαχόπουλο σε απόπειρα αυτοκτονίας, η πώληση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ισοδυναμεί με αυτοχειριασμό της χώρας μας.

Η πώληση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αυτή καθεαυτή, απαράδεκτη και εγκληματική, ισοδυναμεί στην πράξη και με ένα μεγάλο ξεπούλημα, αφού, όπως προκύπτει και από τις σχετικές προκηρύξεις, το Δημόσιο όχι μόνο θα χαρίσει στην ουσία τα λιμάνια στα πολυεθνικά συμφέροντα, αλλά και θα κληθεί να καταβάλει και τίμημα για αυτό το χάρισμα.

Ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα ΜΑΤ της Αστυνομίας και του Λιμενικού, όπως έγινε στον Πειραιά, δεν θα κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Η τρομοκρατία και το ξεπούλημα των λιμανιών μας δεν θα περάσουν».

To Γραφείο Τύπου