Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/01/2008

Συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φώτη Κουβέλη στον ρ/σ Antenna

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Ρ/Σ Antenna (δημοσιογράφοι: Λιαρέλης, Παναγόπουλος) είπε:

« Ο δικαστικός έλεγχος της υπόθεσης Ζαχόπουλου και της διαχείρισης υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην υπάρξει ο πολιτικός έλεγχος αυτής της υπόθεσης από τη Βουλή. Ο πολιτικός έλεγχος είναι και αναγκαίος και επιβεβλημένος γιατί το όλο θέμα φαίνεται να αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αντίθετη εκδοχή ισοδυναμεί  με κατάργηση της αρμοδιότητας της Βουλής».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με εκδοτικές και δημοσιογραφικές συγκρούσεις αναφορικά με επιλογές  διαμόρφωσης νέου πολιτικού σκηνικού είπε:

« Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του έχει την κύρια ευθύνη για τη ρευστότητα που παρατηρείται. Σ΄ αυτή την ρευστότητα υπάρχουν και οικονομικά κέντρα που επενδύουν πολιτικά, προκειμένου η πολιτική ακόμη περισσότερο να ελέγχεται, να χειραγωγείται και να υποτάσσεται και στη διαμεσολάβηση κάποιων μ.μ.ε.».

To Γραφείο Τύπου