Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2005

Συνάντηση Π.Λαφαζάνη με το Σωματείο Υπαλλήλων του ΗΛΠΑΠ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων του ΗΛΠΑΠ κ.Κακούρο Δημ. και κα. Καζακοπούλου Κανέλα.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αιφνιδιαστική παραπομπή στη Διαιτησία των συλλογικών συμβάσεων όλων των σωματείων του χώρου των ΗΛΠΑΠ για το έτος 2005.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε την παρελκυστική τακτική εμπαιγμού της Διοίκησης των ΗΛΠΑΠ, η οποία, μετά από 10 μήνες υποσχέσεων και απουσίας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, παρέπεμψε εκβιαστικά στη Διαιτησία το θέμα των συλλογικών συμβάσεων με στόχο να επιβάλει πενιχρές αυξήσεις-φιλοδωρήματα στους εργαζόμενους.

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ καλεί τον Υπουργό Μεταφορών, τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ και τη Διοίκηση του ΗΛΠΑΠ να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να εγκαταλείψουν τις πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ώστε να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους του ΗΛΠΑΠ για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων που θα εγγυώνται αξιοπρεπείς αυξήσεις και όχι τη Διαιτητική πολιτική της λιτότητας.

To Γραφείο Τύπου