Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/01/2008

Υγειονομικός Χάρτης της χώρας

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η κακοδαιμονία του υγειονομικού μας συστήματος είναι χρόνια και πανθομολογούμενη: υποχρηματοδότηση, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, υποτυπώδης  πρωτοβάθμια φροντίδα, κακή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, άνιση κατανομή των Υγειονομικών Μονάδων,  όχι μόνο ανάμεσα στο κέντρο και την Περιφέρεια, αλλά και μεταξύ των διαφόρων περιοχών της ίδιας της Πρωτεύουσας.

Καθοριστική εν προκειμένου  είναι η πλήρης απουσία Υγειονομικού Χάρτη της χώρας, που θα προσδιορίζει της επί μέρους ανάγκες κάθε περιοχής, ενώ είναι άγνωστες και οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Εντελώς ακάλυπτη παραμένει η χώρα από πλευράς Κέντρων Υγείας αστικού τύπου.

Ο προϋπολογισμός  του 2008, δεν προβλέπει έστω και ένα ευρώ για την έναρξη  λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Κέντρων Υγείας όπως έχουν επανειλημμένως εξαγγείλει.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Ποια είναι τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, για την εκπόνηση και υλοποίηση του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας;    

2.    Ποια κονδύλια προβλέπονται για την κατάρτισή του και από ποιους  πόρους θα καλυφθούν οι ανάγκες σε νοσηλευτικές μονάδες για τον εξοπλισμό τους και τη στελέχωσή τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ