Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/01/2008

Δήλωση Ν.Τσούκαλη, βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ για το πολύνεκρο ατύχημα στην εθνική οδό

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης με αφορμή το τραγικό ατύχημα στην εθνική οδό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα νέα τραγικά θύματα της ασφάλτου στην καρμανιόλα της λεγόμενης εθνικής οδού θα πρέπει επιτέλους να μας αφυπνίσουν. Συγκλονισμένοι και συγχρόνως τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας νοιώθουν την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Μπροστά στην απραξία και αναλγησία του ΥΠΕΧΩΔΕ πρέπει σύσσωμοι οι φορείς της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ να αντιδράσουν. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Πάτρα και την Αχαΐα. Στον ίδιο αυτό δρόμο σκοτώνονται Ηλείοι, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί  και Ηπειρώτες. Η αντίδραση πρέπει να είναι κοινή και συντονισμένη. Δεν αρκούν πλέον συμβολικές κινήσεις και διαμαρτυρίες.

Η πρόταση που πρόσφατα κατέθεσα για ανακήρυξη του 2008 ως έτος οδικής ασφάλειας καθίσταται τραγικά επίκαιρη και θα πρέπει οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί  φορείς να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις.

Οι ενέργειες  για άμεσες παρεμβάσεις όπως συνεχείς  έλεγχοι, βελτιώσεις στο οδόστρωμα, φωτισμός και σήμανση καθʼ όλη τη διαδρομή  οι οποίες έχουν από καιρό κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο  θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ  με τρόπο που η  κυβέρνηση να καταλάβει  ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή».

To Γραφείο Τύπου