Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/01/2008

Έρευνα ξεκινά η Κομισιόν για την σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού και πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ ΟΠΑΠ & Ιντραλότ.

Απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι στον Δ.Παπαδημούλη

Έρευνα, σχετικά με την σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ για την προμήθεια τερματικών και μηχανογραφικών κέντρων του ΟΠΑΠ, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου ΜακΚρίβι σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής περιέγραφε την πορεία του διαγωνισμού: «Μετά από την αποτυχία διεθνούς διαγωνισμού, που προκάλεσε την παραίτηση πέντε εκ των επτά μελών της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) ΑΕ, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που εποπτεύεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, υπέγραψε σύμβαση απευθείας ανάθεσης με την Ιντραλότ ΑΕ για την απόκτηση ιδιόκτητου εξοπλισμού και πληροφοριακού συστήματος. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του τύπου, ο ΟΠΑΠ ενημέρωσε σχετικά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποκρύπτοντας όμως το πραγματικό τίμημα της ανάθεσης.» Ζητούσε, επίσης, πληροφορίες για την νομιμότητα των διαδικασιών και καλούσε την Επιτροπή να διερευνήσει την υπόθεση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Η απάντηση του Επιτρόπου κ. ΜακΚρίβι έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για τον διαγωνισμό στον οποίο αναφέρεται το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, δεν είναι σε θέση να παράσχει στοιχεία όσον αφορά τους λόγους ακύρωσης του διαγωνισμού. Ομοίως, η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να διατυπώσει σχόλια σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη συνέχεια στην εικαζόμενη απευθείας ανάθεση της σύμβασης ή σχετικά με το ύψος της σύμβασης.

Ωστόσο, η Επιτροπή προτίθεται να διεξαγάγει σχετική έρευνα. Σε πρώτη φάση, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για να ζητήσει κάθε χρήσιμη πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε άλλα στοιχεία θα μπορούσε να της διαβιβάσει το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, τα οποία θα της επέτρεπαν να δρομολογήσει την έρευνά της με τις εθνικές αρχές κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

To Γραφείο Τύπου