Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/01/2008

Επιστροφή επιδομάτων από πυρόπληκτους ανέργους

Ερώτηση Ν.Τσούκαλη προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας και Οικονομικών

Με σχετική ερώτησή μου στις 15-11-07 (αριθμ.πρωτ.1947) σχετική με την απόφαση του ΟΑΕΔ Αιγίου να ζητήσει την επιστροφή του βοηθήματος των 1100 ευρώ που είχε δοθεί σε 45 πυρόπληκτους ανέργους των παραλιακών  Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Διακοπτού , ζητούσα να μου απαντήσετε σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Αντ΄ αυτού μου αποστείλατε έγγραφη απάντηση (αριθμ. πρωτ. 275/5-12-07) στην οποία μόνο σε αυτά τα ερωτήματα δεν απαντήσατε, περιοριζόμενος σε γενικόλογες αναφορές για  καταβολή του επιδόματος σε όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, με δήλωση διαμονής σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες, χωρίς να διευκρινίζετε εάν ο χαρακτηρισμός αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών  ή σε αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Κατόπιν αυτών επαναφέρουμε τα ίδια ερωτήματα της προηγούμενης ερώτησης και σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων.

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι λοιπόν  ο κ. Υπουργός :

1.    Τι προτίθεται να πράξει  προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των ανέργων των συγκεκριμένων δημοτικών διαμερισμάτων.

2.    Πόσοι πυρόπληκτοι άνεργοι του Δήμου Διακοπτού  πήραν το επίδομα των 1100 Ευρώ και σε πόσους πυρόπληκτους Ανέργους των ανωτέρω Δημοτικών Διαμερισμάτων ζητήθηκε η επιστροφή του επιδόματος και εάν τελικά επεστράφη.

3.    Εάν προτίθεται να ολοκληρώσει την καταβολή του επιδόματος και σε όσους  από τα πιο πάνω δημοτικά διαμερίσματα δεν τα εισέπραξαν

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης