Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2007

Εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ερώτηση Ν.Τσούκαλη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών

Απεργία - αποχή  από τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους αποφάσισαν οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με εξώδικη πρόσκληση του Συλλόγου τους, που απέστειλαν στον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 3-11-2007.

Προειδοποιητική απεργία - αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε επίσης και η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.).      

Σύμφωνα με την εξώδικη πρόσκληση, δεν έχουν εγκριθεί οι αναγκαίες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα στους υπαλλήλους η οφειλόμενη αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους από 01-07-2007 μέχρι και σήμερα.

Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι :

α)  Οι εκτός έδρας μετακινήσεις των τεχνικών υπαλλήλων για την επίβλεψη των έργων, αυτοψίες, ελέγχους κ.λ.π. έγιναν με εντολή της υπηρεσίας τους και επομένως αυτή όφειλε κατά το νόμο να έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις.

β)     Σε καμιά άλλη Περιφέρεια της χώρας δεν έχει παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα έλλειψης πιστώσεων για την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων.

γ)   Η δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων και η απουσία τους από τα εργοτάξια θέτει σε κίνδυνο την ομαλή εκτέλεση των έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

δ)     Οι πρόσφατες καταστροφικέ πυρκαγιές στην Ηλεία και την Αχαΐα απαίτησαν πρόσθετες και επείγουσες παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και επιβάλουν και στο προσεχές μέλλον την αυξημένη και αδιάλειπτη παρουσία των τεχνικών υπαλλήλων τους στις πληγείσες περιοχές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1.    Τι προτίθενται να κάνουν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ;

2.    Προτίθενται να εγκρίνουν τις απαιτούμενες πιστώσεις για την καταβολή της αποζημίωσης των τεχνικών υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις οφειλόμενες εκτός έδρας μετακινήσεις τους  και πότε ;

3.    Πως θα αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία των τεχνικών υπαλλήλων από τα έργα, ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές ;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης