Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/11/2005

Επίσκεψη ΣΥΝ στη λαϊκή αγορά βιοκαλλιεργητών στην Ηλιούπολη

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συνοδευόμενος από τον Γιάννη Τόλιο, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνο για θέματα Αγροτικής Πολιτικής, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά βιοκαλλιεργητών στην Ηλιούπολη και συζήτησε για τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών, οι οποίοι αριθμούν σήμερα τις 10.000. Βασικό και άμεσο αίτημά τους είναι οι βιολογικές λαϊκές αγορές να λειτουργούν αυτοτελώς και ανεξάρτητα από τις συμβατικές λαϊκές αγορές, με χορήγηση άδειας από τη Νομαρχία ή το Δήμο.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

«Οι λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων πρέπει να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν από το Κράτος για να επιβιώσουν, όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα θεσμικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας, που σήμερα έχουν φανατικούς οπαδούς. Πάνω από 50.000 καταναλωτές είναι σήμερα μόνιμοι πελάτες βιολογικών λαϊκών αγορών.

Επίσης, θα πρέπει στις βιολογικές λαϊκές αγορές να πωλούνται μόνο βιολογικά προϊόντα και να υιοθετηθεί κανονισμός λειτουργίας και αυστηρό πλαίσιο ελέγχου στους πωλητές από τον οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου, τον ΕΦΕΤ και τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για να μπορέσει αυτός ο δυναμικός τομέας που έχει και σημαντική οικολογική διάσταση, να αναπτυχθεί, πρέπει να υπάρξει συγκροτημένη και συγκεκριμένη πολιτική από την κυβέρνηση».

To Γραφείο Τύπου