Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2008

Ανακοίνωση του Κ.Σ. της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας Συνασπισμού καλεί όλα τα μέλη της οργάνωσης καθώς και κάθε νέα και νέο που βλέπει με ενδιαφέρον την πορεία του Συνασπισμού και της ριζοσπαστικής αριστεράς να συμμετέχουν και να εμπλουτίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο και τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου του κόμματός μας.

Σε αυτήν τη συγκυρία, η νεολαία αποτελεί τον κύριο στόχο της πολιτικής της κυβέρνησης και άρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η οργάνωση της αντίστασης και της εναλλακτικής λύσης που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τις  δημοκρατικές διαδικασίες, τη διαβούλευση και την κοινή κινηματική δράση.

Το Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας θέλουμε να αποτελέσει σταθμό αυτού ακριβώς του σχεδίου, εμπλέκοντας τις δυνάμεις της νεολαίας και αποδίδοντάς τους το ρόλο που τους αξίζει σε αυτή την κοινή πορεία με στόχο την ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού που κάθε μέρα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό της εκμετάλλευσης, της διαφθοράς, της υποθήκευσης του μέλλοντος, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής, της εξυπηρέτησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζόμενων και των νέων.

Η δυναμική της ριζοσπαστικής αριστεράς εξαρτάται και από τη δική μας συμμετοχή στις ελπιδοφόρες προσπάθειες για την ανασύνθεση και την πολιτική ανανέωση του χώρου μας και γι αυτό πρέπει όλοι και όλες να είμαστε παρόντες και παρούσες σε αυτή τη σημαντική στιγμή που θα καθορίσει την πολιτική μας κατεύθυνση και στρατηγική για τα επόμενα χρόνια.