Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/01/2008

Να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα. Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Παλαιστίνιο βουλευτή από το Ισραήλ.

Με τον Παλαιστίνιο βουλευτή του Ιασραήλ Μοχάμεντ Μπάρακε, πρόεδρο της ομάδας των Μετώπου Ειρήνης και Ισότητας στην Κνεσέτ, συναντήθηκε σήμερα στην Βουλή με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Γιάννη Μπανιά και τους Π. Τριγάζη, Ρ. Ρινάλντι και Θ. Παρασκευόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν οι  τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της κατοχής και την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Επίσης την συνάντηση απασχόλησε η συνεχιζόμενη τραγωδία του συνόλου του Παλαιστινιακού πληθυσμού στην Γάζα , που υφίσταται τον αποκλεισμό και τις επιδρομές του Ισραήλ και επισημάνθηκε η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Μοχάμεντ Μπάρακε προσκάλεσε εκ μέρους του Μετώπου Ειρήνης και Ισότητας τον ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Αποδεχόμενος την πρόσκληση, ο Γ. Μπανιάς δήλωσε ότι θα κάνει πρόταση να γίνει επίσκεψη και από διακομματική επιτροπή της Βουλής.  

To Γραφείο Τύπου