Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2008

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ο Συνασπισμός, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολής, Γλυφάδας και Ελληνικού προς ενεργούς πολίτες, συλλόγους και φορείς, στηρίζει τις τριήμερες εκδηλώσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Καλαθοσφαίρισης (πρώην δυτικό αεροδρόμιο) που ξεκινάνε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Μελετώντας την πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, θα κτισθούν 1.350.000 τ.μ. - 1.000.000 τμ νέα κτίρια και 350.000 τμ υφιστάμενα - και όχι 300 στρέμματα όπως παραπλανητικά εμφανίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ συνολικά το τσιμέντο θα καλύπτει το 1/3 του χώρου. Αυτό δεν συνιστά Μητροπολιτικό Πάρκο αλλά αστική δόμηση με «ολίγον» πράσινο καθότι η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και κατοικίας σε ελεύθερο δημόσιο χώρο ειναι ασύμβατη με την έννοια ενός Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.

Το  Ελληνικό πρέπει να γίνει πάρκο για τους πολίτες του λεκανοπεδίου. Δυστυχώς, το  πένθος για τα καμμένα το καλοκαίρι που πέρασε ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.

To Γραφείο Τύπου