Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2008

Σχετικά με τους φόβους του Νίκου Γκαργκάνα για την καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών αλλαγών

Σχετικά με τους φόβους του Νίκου Γκαργκάνα για την καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών αλλαγών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κύριος Γκαργκάνας λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως προπομπός της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία καταρρέοντας εν μέσω σκανδάλων επιδιώκει να επαναφέρει το αντιασφαλιστικό της πακέτο, που συνάντησε τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων τον περασμένο Δεκέμβρη, χαρακτήρισε σήμερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες μέτρα για τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι θεωρίες όμως Γκαργκάνα για την ανάγκη άμεσης λήψης αντιασφαλιστικών μέτρων λόγω επικείμενης κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης δεν πείθουν πλέον κανένα. Παρουσιάζονται κάθε φορά όχι για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης αλλά για να δημιουργήσουν κλίμα αναγκαστικής αποδοχής στους ασφαλισμένους των προαποφασισμένων κυβερνητικών πολιτικών για την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή και στις νέες κινητοποιήσεις που έχουν αναγγείλει τα συνδικάτα τους για να πετάξουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια των Γκαργκάνα-Καραμανλή στα σκουπίδια της ιστορίας».

To Γραφείο Τύπου