Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2005

Αποσπάσματα ομιλίας του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φ.Κουβέλη σε εκδήλωση του ΣΥΝ στη Λιβαδειά

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΝ στη Λιβαδειά, μεταξύ άλλων είπε:

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει σαφή και συγκεκριμένο συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα. Η οικονομική της πολιτική πλήττει τα οικονομικά ασθενή στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος τα φορτώνει στις πλάτες των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, που επί σειρά ετών βιώνουν την απώλεια του εισοδήματός τους. Και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τους οικονομικά ισχυρούς και περιφρονεί τους ανίσχυρους και το κοινωνικό κράτος. Δύο και πλέον εκατομμύρια πολίτες θα συνεχίζουν να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί επί της ουσίας πλέον τις ΔΕΚΟ και αποσαθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Ο ΣΥΝ οφείλει να αντισταθεί, να βρεθεί πρωτοπόρος, στα κινήματα των πολιτών και να υπερασπισθεί με συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις τον ανανεωτικό χαρακτήρα του.».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να εκλέγονται οι δήμαρχοι και οι νομάρχες με το 42% από τον πρώτο γύρο επεσήμανε:

«Θέλουν να εγκλωβίσουν την τοπική αυτοδιοίκηση στο δικομματισμό και να της αφαιρέσουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Εμείς αγωνιζόμαστε και θέλουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση αυτόνομο κέντρο της εξουσίας των πολιτών, στοιχείο αναζωογόνησης και εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος.

Ο ΣΥΝ εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε στενά σχήματα. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα, με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, πρέπει να αναζητήσει και με βάση τις ανάγκες και τις συνθήκες των τοπικών κοινωνιών τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες».

To Γραφείο Τύπου