Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2005

Η κυβέρνηση αναντίστοιχη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για δωρεάν Internet

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ υπεύθυνου για θέματα Νεολαίας και Εκπαίδευσης

Mία μόλις εβδομάδα μετά το σάλο που προκάλεσαν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ, που θα επιβάρυναν κατά 75% τους χρήστες internet, η κυβέρνηση κάτω από το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης, αναγκάζεται σε άτακτη οπισθοχώρηση.

Το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ που σήμερα εξήγγειλε θα μειώσει τελικά το κόστος πρόσβασης για τους σπουδαστές κατά 45% περίπου, δεν πρόκειται όμως να το εξαλείψει, όπως ρητώς προέβλεπαν οι προεκλογικές προγραμματικές εξαγγελίες της Ν.Δ.

Συνεπώς, η κυβέρνηση παρά την φοβισμένη υποχώρηση, συνεχίζει να είναι αναντίστοιχη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους νέους ως πελάτες, αδιαφορώντας για τις βασικές τους ανάγκες στη γνώση, στη πληροφορία και στην επικοινωνία.

Η πρόσβαση στο internet για όλους τους πολίτες και ειδικότερα για τους νέους, ανεξαρτήτως του αν είναι φοιτητές εργαζόμενοι ή άνεργοι, δεν αποτελεί είδος πολυτελείας αλλά βασικό εργαλείο επικοινωνίας, πρόσβασης στη γνώση και στην πληροφορία, ένα παράθυρο στον κόσμο. Ένα παράθυρο απ΄ όπου δικαίωμα θέασης έχουν όλοι. Είτε κατοικούν σε ψηλά δωμάτια με θέα, είτε σε ανήλιαγα ισόγεια. Είτε ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε κάποιο μικρό χωριό.

Η δραστική μείωση του κόστους πρόσβασης στο internet για όλους τους πολίτες και η πλήρης απαλλαγή κόστους για τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους άνεργους αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα, αλλά και κριτήριο δημοκρατίας και ισότητας για μια σύγχρονη κοινωνία.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα συνεχίσει, μαζί με τους πολίτες που αντιδρούν και αντιστέκονται στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, να διεκδικεί δωρεάν internet για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους άνεργους νέους.

To Γραφείο Τύπου