Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/01/2008

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκο Χουντή και τον υπεύθυνο του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας, Μίλτο Ανδρικόπουλο, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Οι αστυνομικοί συνδικαλιστές αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στις προσπάθειες που καταβάλουν για διεύρυνση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων (τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 2265/94, που περιορίζει τα δικαιώματά τους, ένταξη της Ομοσπονδίας τους στην ΑΔΕΔΥ, δυνατότητα ύπαρξης ξεχωριστών ψηφοδελτίων στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους). Αναφέρθηκαν ακόμη στο νέο νομοσχέδιο για το βαθμολόγιο που θα καταθέσει σε λίγο η κυβέρνηση, το οποίο επίσης θα περιλαμβάνει την ένταξη των  συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών στο αστυνομικό προσωπικό.

Ο Ν. Χουντής, τόνισε  ότι ο ΣΥΝ παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία και ευρύτερα στα Σώματα Ασφαλείας και, με μια σειρά ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καλύψει το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και των αιτημάτων που έχουν εκφράσει.

Σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσουν το θέμα στη Βουλή μέσα σε πνεύμα εξασφάλισης δημοκρατικής κατεύθυνσης των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, ενίσχυση του συνδικαλιστικού τους κινήματος και ποιοτικότερης προσφοράς υπηρεσιών στην κοινωνία και τις ασθενέστερες τάξεις.

Παράλληλα -τόνισε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες για συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των υπολοίπων εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και κάλεσε  την πολιτική ηγεσία να δει με θετικό τρόπο την αποκατάσταση των διωχθέντων αστυνομικών συνδικαλιστών, που τις προσεχείς ημέρες παραπέμπονται στα Πειθαρχικά συμβούλια για επανεξέταση των υποθέσεών τους.

To Γραφείο Τύπου